Archives

now browsing by author

 

Požar na sredstvih vodnega prometa

30.1.2020

Ob 19.39 je pri naselju Češča vas, občina Novo mesto, na reki Krki gorel splav privezan ob brežini v velikosti 4 x 4 metre.

Požar smo, skupaj z GRC Novo mesto v večini pogasili z brega, v nadaljevanju pa sta dva gasilca opremljena z IDA sestopila na splav in naredila dokončno pogasitev. Prav tako smo zbrali morebitne dokaze ter jih predali predstavnikom Policije. Po končanem delu je del gasilcev ostal in osvetljeval kraj dogodka do končanja dela Policije.

Požar v skladiščni hali

2.10.2019

Ob 13.00 smo se udeležili gasilske vaje v tovarni zdravil Krka in ravno, ko smo se vrnili v gasilski dom, so zapiskali pozivniki, da gori objekt v kompleksu BTC v Češči vasi. Takoj smo odšli na požar in pogasili tlečo stropno luč skladiščne hale, do večje škode ni prišlo.

Črpanje vode

24.8.2019

Okoli 16.00 je območje občine Novo mesto zajelo neurje z močnim dežjem in točo. Na terenu smo gasilci iz gasilskih društev GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Kamence, Novo mesto, Otočec, Prečna, Ždinja vas, Smolenja vas in Vavta vas. Gasilci črpamo vodo iz stanovanjskih in proizvodnih objektov. Meteorna voda je zalila več cest, cestno podjetje bo poskrbelo za signalizacijo. Gasilci so izvlekli dve osebni vozili iz poplavljenega cestišča.

Florjanova maša 2019

V nedeljo, 5. maja 2019, smo se gasilci sektorja Novo mesto in Straže poklonili našemu gasilskemu zavetniku, svetemu Florjanu. Slovesna maša je bila v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Prečni, v organizaciji PGD Prečna. Maše se je udeležilo 94 uniformiranih gasilcev iz 8 društev. Hvala vsem za sodelovanje

Vabilo na Florjanovo mašo

Vljudno vas vabimo na Florjanovo mašo sektorja Novo mesto in Občine Straža, ki bo v nedeljo, 5. maja, v cerkvi sv. Antona Padovanskega v Prečni.

Zbor uniformiranih gasilcev je ob 9.30 pred domom KS Prečna (bivša osnovna šola).

PGD Prečna

Požar v naravi

31.3.2019

Ob 16:33 smo dobili poziv, da gori suha trava in podrast v Podbrezniku. Na poziv se nas je javilo 6 operativcev. Na srečo so požar pogasili občani, tako da večje gmotne škode ni bilo

Reševanje mačka

17.2.2019

Ob 10.00 smo v Suhorju, gasilci PGD Prečna s pomočjo lestve rešili mačka z drevesa.

Dimniški požar

14.1.2019

Ob 18:09 smo dobili poziv o dimniškem požaru. Na intervencijo se je odpravilo 6 naših operativcev. Pregledali smo dimnik s termo kamero in ga očistili. Večje škode na srečo ni bilo.

Uspešna udeležba na državnem gasilskem tekmovanju

Naše članice A so uspešno zastopale Dolenjsko regijo na državnem gasilskem tekmovanju, ki je potekalo 23.9.2018 v Gornji Radgoni. Dosegle so odlično 10 mesto izmed 45 najboljših ekip iz Slovenije. Uspešen zaključek sezone in zgodovinski uspeh, ki se najbrž še dolgo ne bo ponovil. Hvala vsem članicam, mentorju in glasnim navijačem za super navijanje in lep dan

Vetrolom

21.7.2018

Po nevihti smo bili obveščeni, da so čez cesto proti Frati podrta drevesa. 4 operativci PGD Prečna smo odšli na teren in umaknili vsa drevesa, katera so bila na cesti.